MANİSA / ŞEHZADELER - Selimşahlar Ertürk İlkokulu

Kas

İçişleri Bakanlığımızın ilgi genelgesi kapsamında AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etme ve kabiliyet geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin yıldönümünde ulusal çapta tatbikat düzenleneceği bildirilmiştir.

Çevre ve Çocuk Akademisi

Mrt

Tüm eğitim kademesindeki öğrenci velilerine, ilkokul anaokulu ve anasınıfı öğretmenlerine yönelik, Çocuk – Ergen sorunları çözüm yolları, Tek ebeveyn yolculuğu, Aile olabilme becerisi, Ev içi sorunların üstesinden gelmek,  Stresle başa çıkma, zaman yönetimi, etkili iletişim, öfke kontrolü ve motivasyon vb. Kişisel Gelişim konularında ilçemizde  aşağıda belirlenen zamanlarda"Seminerler" verilmesi planlanmıştır.Seminerlere katılımlarınızı bekliyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde  okulumuzda  3 dalda  ödüllü yarışma düzenleniyor.

Yarışmayı organize eden Müzik Öğretmenimiz Ferhat DEVECİOĞLU'na teşekkür ediyoruz.

Haz

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırlanmıştır.

Haz

Kurumumuz ilgili öğretmenlerinin dikkatine!

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ( ATASEM) tarafından "Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" düzenleneceği , 24 Mayıs 2021 tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitimin 40 saat teori + 20 saat uygulama olmak üzere toplam 60 saat (uzaktan eğitim - online) olacağı  ilgi yazı ile bildirilmiştir.

Nis

Gıda kayıpları, gıda israfı, açlık ve kötü beslenme küresel sorunlar arasında yer almaktadır. Gıda kayıpları ve israfı; çiftçiler, tüketiciler ve gıda değer zincirindeki diğer paydaşlar için yüksek düzeyde bir ekonomik zarara yol açmakta, ekonomik kayıplar ile çevre üzerinde olumsuz etkilere sebep olmaktadır.

Üretimden tüketime kadar gıda arzı zinciri boyunca üretilen gıdanın yaklaşık üçte biri ya kaybolmakta ya da israf olmaktadır. Bu durum, üretim kapasitesinin arttırılması sürecinde doğal kaynaklar üzerinde baskının çoğalacağını göstermekte olup çevre dostu üretimin arttırılması, yeni uygulama teknikleriyle etkin ve verimli üretimin geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Bu nedenle, gıda kayıpları ve israfın azaltılması, gıda güvenliği ve beslenme destek programlarının etkin bir biçimde yürütülmesi önemli görülmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 2019-2023 yıllarını kapsayan On Birinci Kalkınma Planı'nın 411'inci maddesinde "Gıda güvenliğini teminen etkin stok yönetimi, arz zincirinde kayıpların azaltılması, israfın önlenmesi, piyasaların düzenlenmesine yönelik kural ve kapasitelerin geliştirilmesi sağlanacaktır." hedefi, 411.3'üncü maddesinde ise "Gıda kayıp ve israfının önlenmesi için tüketici bilinci artırılacaktır." hedefi yer almaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığının "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyası, "Türkiye'nin Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı"na uygun olarak yürütülmektedir. Kampanya ile ilgili detaylı bilgiye https://gidanikoru.com/  adresinden ulaşılmaktadır.

Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığının "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyası kapsamında; gıda kayıpları ve israfı ile mücadelede farkındalık düzeyinin artırılması ve dünyada en çok imza toplanan çevrim içi kampanya olması amacıyla "Sen de Söz Ver Rekor Gelsin!" adıyla yeni bir hareket başlatılmış olup, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye www.sofranasahipcik.com adresinden ulaşılmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan bu kampanyaya destek olunması ve farkındalık düzeyinin geniş kesimlere ulaştırılması için Ek'te iletilen materyallerin birimlerinizce uygun görülen platformlarda kullanılması ve Bakanlığımız personelinin "sofranasahipcik.com" adresinden gıda israfı ile mücadeleye yönlendirilmesi İlgi'de kayıtlı yazı ile talep edilmektedir.